Előző
Következő

Gitárzene - instrumentális zene - régi idők dalai - Retro dalok

Mi Vagyunk a

Shadows Magic Band

Az együttest 2014 nyarán Shadows Magic T. Band néven alapította meg két ex Atlasz zenész, Horváth György basszus gitáros és Bíró Gábor (Doki) szólógitáros. A zenekar tagja volt még Igaz István billentyűs, Rácz Gábor dobos, és Rudas István kísérőgitáros.

A banda első bemutatkozó koncertje a Deák téren volt. Újpesten, a Városháza pincéjének klubjában, majd később a Polgár Centrum tükörtermében lépett fel a zenekar havonta egy alkalommal – a hónap utolsó szombatján.

Az eltelt időszakban több tagcsere történt, a jelenlegi felállásban 2017 óta játszunk. Az ismert gitáregyüttesek, és szerzők – Shadows, Ventures, Spotnicks, Lennart Clerwall dalok – mellett szívesen játsszuk más együttesek, szerzők instrumentális számait, de műsoron tartunk jó pár énekes szerzeményt is.

Horváth György alapító tag 2018 novemberi tragikus halála mélyen megérintette a zenekart, emlékét mindig megőrizzük

Vass János énekes 2019 szeptemberében csatlakozott a zenekarhoz.

Szóval a Shadows Magic Band azt a zenét játssza, amit Te is szeretsz: gitárzene, instrumentális zene, régi idők dalai, retro dalok, és egyéb jól táncolható dalok !

shadows magic band

a zenekar tagjai

pfeiler ferenc

dob

vass jános

ének

IGAZ ISTVÁN

billentyű

náfrádi lászló

kísérő gitár

slamovits tibor

szóló gitár

Wolf Lajos

basszus gitár

önéletrajzok

pfeiler ferenc

dob

13 évesen kezdtem dobolni, életem első koncertjét 15 évesen adtam egy EARL nevű zenekarral, akikkel dallamos rock zenét játszottunk. 
Apám fúvószenekarban dobolt, innen jött az ötlet, hogy én is dobolok.

16 évesen klasszikus dobolást tanultam HEINRICH KNAUER dob
iskolájában. 18 évesen jazzdobolást tanultam Kovács GYula iskolájában.
 
Nagy hatással volt rám BILLY COBHAM, DAVE WECKL, BUDDY RICH, JACK DE JOHNETTE, STEVE GADD, és még rengeteg világklasszis dobos játéka, akik főleg a jazzrock stílust képviselik.
 
Az eddigi zenekarok, ahol játszottam a teljesség igénye nélkül: 
PANAMA, ROUGE, PETER OGI CREW, DUENDE, FUNKYSPECIAL, PÁL UTCAI FIÚK, ANGYALSZÍV, NAPRA (2008 fonogram díj ), ÁGI ÉS A FIÚK,
TÖRÖK ÁDÁM ÉS BARÁTAI.
pie-chart.png

Wolf Lajos

basszusgitár

Gimnazistaként gyakran eljártam a Mini együttes koncertjeire és ahogy Lojzi megszólaltatta basszusgitárját, én ott végleg elvesztem.

Gimi mellett a Kígyósi zeneiskola jazz bőgő tanszakra jártam Demeter Dezső tanár úrhoz, aki még az első Jolana hangszerem kiválasztásában is segített. Egy gitáros barátommal megalapítottuk a Dinoszaurusz Bandet amely zenekar még jelenleg is koncertezik.

Ezt követőn egy kis kitérő a latin, jazzrock, korai funky világába, majd 2 év katonaság következett. Leszerelés után ismét Dinó, majd vele párhuzamosan a tragikus véget érő Sharme zenekarban zenéltem.
Köszönet Csejtei Tamásnak, ki nem csak bénaságaim igyekezett korrigálni, de jelenlegi álom hangszerem megszerzésében is segített ! Rövid időre a Türelmi zóna  együttes majd 2 év Del Suremun és Hírvivők Társulat. Úgy döntöttem abbahagyom a zenélést és hangszerem kivételével minden eszközöm eladtam, ám 5 év elteltével a Hellions zenekar visszacsábított !

2022 őszétől zenélek itt a Shadow Magic Band zenekarban.

pie-chart.png

IGAZ ISTVÁN

billentyűs hangszerek

A zenei tanulmányaimat 8 éves koromban kezdtem, mikor szüleim beírattak a mellettünk lévő zeneiskolába. Első hangszerem a zongora volt, de öt év után felvettem a hegedűt, és párhuzamosan tanultam mindkettőt. Mint érdekesség, az év végi vizsga koncertek siker száma volt a 3 Igaz testvér előadása.

Mivel két húgom is ott tanult zongorát, így ők négykezes
zongorán kísérték hegedű játékomat. Ennél több volt a 6 kezes
zongora, ott pedig Papp Gyula volt az egyik partnerem, aki később ismert zenész lett – Skorpió, Dinamit, Mini…

Középiskolában beindult a Rock őrület, minden osztálynak volt saját zenekara és hétvégéken nagy csaták folytak ki a legjobb. Bizonyítottunk, mert 1968-ban megnyertük az amatőr zenekarok versenyét és a nyarat a nógrádverőcei KISZ táborban játszhattuk végig. A hegedű persze maradt, különböző szimfonikus zenekarokban játszottam.

25 éve játszom különböző zenekarokban. A teljesség igénye nélkül a legsikeresebbek:
– VAKAPÁD *, Hellions, ABBA Feeling, Syconor

2023 áprilistól zenélek a Shadows Magic bandába.

pie-chart.png

Slamovits Tibor

szólógitár

14 éves koromban kezdtem pengetni a gitárt, 1966 – 1971 éveim voltak aktívak. Ekkor különbőző zenekarokban játszottam, a legismertett formácio a LUW együttes volt. Itt együtt játszottam a testvéremmel Slamoval, ekkor ő basszus gitáron játszott. Miskolc és Sajószentpéter vonzáskörzetében nagyon sok helyre eljutottunk, ez utóbbi város kultúrháza rendszeres otthont és felszerelést adott nekünk.

Aztán a katonaság vetett véget 1971 -ben a zenélésemnek, ekkor végleg letettem a gitárt. 

2010 -ben a nyugdíjazásomra készülve jött az ötlet, hogy ismét pengetni kéne, hiszen ez egy jó kis elfoglaltság. Csináltam egy Youtube csatornát “Slamo1950” néven, ahol megtalálható gitárzene, és más instrumentális számok, régi idők dalai, Shadows, Ventures, Spotnicks, Lennart Clerwall dalok. Slamo1950 néven weblapom is van . . . 

Aztán 2017 -ben zenész barátaim rábeszéltek az élő zenélésre, így kerültem be a SHADOWS MAGIC BAND zenekarba.

pie-chart.png

Náfrádi László

kísérőgitár

1965-ben kaptam egy orosz dobgitárt, amibe saját magam készítettem egy hangszedőt ajtó mágnesekből, és a rátekercselt zománchuzalból. Később már egy hangerőszabályzó gomb is beépítésre került.

Megalakult a Fragil együttes iskolai rendezvényeken léptünk. 1972-ben vizsgáztam Gitár tanszakon a Juhász Klára zeneoktatói munkaközösségben Csepei Tibor tanár úr tanítványa ként.

Ezek után a Fragil együttes tagjaként vizsgáztam az OSZK-nál. (Országos Szórakoztató zenei Központ). Ettől kezdve hivatalosan is vállalhattunk fellépéseket, Pest megyében nagyon sok művelődési házban felléptünk. 1976-ban bevonultam katonának, ahol 2-éven keresztül a Tiszti Klubban volt lehetőségünk zenélni.

1965 – 1976 Fragil együttes,  1976 – 1978 Katona zenekar,  1978 – 1980 Panoráma együttes,  2005 – 2013 Hellions együttes külső majd belső tagjaként zenéltem,   2011 évben ABBA Feeling

2015 óta a Shadows Magic együttesben, ezzel párhuzamosan 2016 óta a Nautilus együttesben játszom.

pie-chart.png

Vass jános

énekes

A zenei alapokat még az ének-zene tagozatos általános iskolában szereztem, ahol némi hangszeres tudást (furulya, klarinét, majd gitár) is elsajátítottam. 

A könnyűzenei „alapokkal” édesapám látott el, hiszen gyerekkorom óta éjjel-nappal szólt a zene a lakásban, lehetőséget kínálva arra, hogy a rock and rolltól a diszkón, popon, és a rockon keresztül egészen a dixielandig számos műfajhoz, illetve azok jeles előadóihoz közelebb kerüljek.

A komolyabb zenélés a főiskolán, Szegeden kezdődött, ahol egy nagyszerű gitáros barátommal számtalan alkalommal szórakoztattuk szűkebb-szélesebb baráti társaságunkat. Később Budapestre költözve már egyéb formációkban is kipróbálhattam magam. Énekeltem divatbemutatókon és kiállítás-megnyitókon CD-alapra, kamarazenekarban kiváló hangszereléssel átírva világsláger- feldolgozásokat, valamint party zenekarokban – szórakoztatva és táncra perdítve fesztiválok, céges összejövetelek, vagy éppen lakodalmak résztvevőit. Kedvenc stílusaim a rock ’n’ roll és a rock, de szívesen énekelek blues-t vagy éppen funky-t is.

pie-chart.png